Flytta
 Stockholmsområdet

 Skåne
 Östra Sverige
 Norra Sverige
 Västra Sverige, Gbg
 Utlandet
 Blomsterfonden
 Seniorlån

 

Seniorboende 55+ Göteborg och västkusten

Det kommer en dag för de flesta av oss, när det blir jobbigt att bo i eget hus eller egen lägenhet. Då man behöver och vill ha hjälp med några eller många av de praktiska sakerna som att laga mat och städa. Tänk vad skönt att slippa klippa gräs, klippa äppelträd, måla om huset och sköta allt annat praktiskt! Varför inte istället lägga tiden på något trevligt som golf, läsa böcker eller umgås med vänner? Då passar ett seniorboende bra, det gäller bara att hitta en passande boendeform.

För att få en seniorbostad ska man i regel vara plus 55, dvs över 55 år, även om det naturligtvis varierar från förening till förening. Det kan vara väldigt långa köer till attraktiva boendeformer, så det gäller att vara ute i god tid och kanske ställa sig i kö redan när man är 40 eller 50 år.

Ett seniorboende är inte detsamma som ålderdomshem. Seniorboende är för aktiva män och kvinnor som vill bo med likasinnade. Jag jämför det med ett "studentboende för äldre". Ofta så anordnar de boende aktiviteter och utflykter tillsammans. Det kan vara vävning, snickarkurs, vinprovning, kortspel, musikaftnar, släktforskning, golfträning eller något helt annat. Trevliga, roliga sysselsättningar som många finner en gemenskap i.

Seniorgården AB
Attraktivt boende för 55+ samtidigt som det är anpassat efter seniorers behov av trygghet, funktionalitet och viss service. Det finns även gemensamhetslokaler och ofta övernattningsrum för släkt och vänner. Finns runt om i Sverige och drivs av JM.

Familjebostäder i Göteborg AB 
Familjebostäder i Göteborg har seniorboende för 55+ bland annat i Kortedala och Bergsjön.Anpassningen av lägenheterna göras tex genom avsaknad av trösklar och breda dörrar.

Seniorboende i Kvillestaden
Wallenstam har ett seniorhus på Hisingsgatan för 55+. Inga trösklar, hiss och rymliga badrum är några detaljer som gör seniorlivet lättare.

Seniorgården i Mölndal
Seniorgården bygger lägenheter i Hagåker med ledorden "vackert och funktionellt" för boende över 55 år. Inga trösklar, lättstädat är några detaljer som gör seniorlivet lättare.

Gårdstensbostäder, Göteborg
I västra Gårdsten har Gårdstensbostäder satsat på seniorboende med flera gemensamhetslokaler.

 

Artikel om seniorboende enbart för finsktalande i Göteborg

 

Listan ovan är på intet sätt komplett. Maila oss gärna med tips som kompletterar sidan!


Seniorbostad.se  har ansträngt sig för att få alla uppgifter korrekta. Skulle det trots det smyga in sig felaktigheter kan vi inte ta ansvar för detta.  info(a)seniorbostad.se